Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Οικολογικές γιορτές!


Καθώς τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και για πολλούς σημαίνουν δώρα άρα και έξοδα, δεχθήκαμε πολλές ιδέες και εμπνευσμένες προτάσεις από μέλη της "Καλύτερης Ζωής" για οικολογικές γιορτές!
-Η διακόσμηση του σπιτιού πρωταγωνιστεί τις γιορτές. Προτιμήστε οργανικό ανακυκλώσιμο δέντρο ή καλύτερα ένα παραδοσιακό καράβι σε ελληνικό πνεύμα. Αν πάλι επιλέξετε αληθινό δέντρο καλό είναι να είναι με τις ρίζες του σε μια γλάστρα έτσι ώστε να το φυτέψετε αργότερα. Μην ξεχνάτε ότι τα αληθινά κομμένα δέντρα διαρκούν για μικρό χρονικό διάστημα και μπορεί να προέρχονται, μερικές φορές, από παράνομη υλοτομία.
- Αντί να αγοράσετε στολίδια για το δέντρο, δοκιμάστε να τα φτιάξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας παλιά ή «άχρηστα» υλικά (εφημερίδες, περιοδικά, παιχνίδια, κορδέλες, κουκουνάρια, χριστουγεννιάτικες κάρτες, υφάσματα κτλ.
-Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για τις ευχετήριες κάρτες. Και πλέον οικολογικά, μπορείτε να στείλετε τις ευχές σας ηλεκτρονικά (e-cards)!
- Με μέτρο τα φωτάκια. Εκτός του ότι αποτελούν πιθανή αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς καταναλώνουν σημαντικά ποσά ενέργειας. Μην τα ξεχνάτε λοιπόν αναμμένα. Προτιμήστε επίσης φωτάκια LED ή ενεργειακής κατηγορίας Α+, ώστε να έχουν χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη διάρκεια ζωής.
-Χαρίστε βιβλία και παιχνίδια με οικολογικό περιεχόμενο, αλλά και δώρα φιλικά προς το περιβάλλον. Ιδανικά, μπορείτε να προμηθευτείτε τα δώρα σας από μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ενισχύοντας το έργο τους.
- Ετοιμάστε ένα οικολογικό δείπνο Χριστουγέννων. Αποφύγετε τα πλαστικά ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης, αγοράστε τοπικά και εποχιακά προϊόντα και φροντίστε να ψήσετε ταυτόχρονα τα φαγητά στον φούρνο. Μετά το δείπνο αξιοποιήστε τα περισσεύματα τροφίμων κάνοντας έξυπνους γευστικούς συνδυασμούς!
Καλές (οικολογικές) γιορτές!Πηγή:http://kalyterizoi.gr/action/xristoygenna-me-fos-ton-asterion

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου